Bygghelg på Arlanda 23-24 november

Modellhelg på Arlanda Flygsamlingar 23-24 november

Som medlem i IPMS Sverige så kan du få bidrag för deltagande i detta event. Se nedan för detaljer.

IPMS Stockholm arrangerar i samarbete med Arlanda Flygsamlingar en modellhelg i samlingarnas lokaler på Arlanda helgen 2019-11-23—24.
Temat är naturligtvis svenskt civilflyg och alla intresserade är inbjudna. Helgen kommer att bjuda på guidning av museet, föredrag, modellbygge (du tar med vad vill att bygga på) och fika. Det blir också samkväm med middag på Radisson Blu Arlandia Hotel. Ligger bara 400 m från lokalen

Anmälan sker genom inbetalning av deltagaravgiften 150 SEK till IPMS Stockholm plusgirokonto 306360-9 senast 2019-11-08. Glöm inte att ange Modellhelg Arlanda samt ditt namn på inbetalningen.

För deltagaravgiften får du:

  • Tillgång till lokalerna (har rumstemp 20 grader) kl 10 – 17 bägge dagarna.
  • Byggbord med el och allmänbelysning. Glöm inte ta med egna bygglampor.
  • Föreningens kompressor med airbrush är tillgänglig
  • Guidad visning av samlingarna.
  • Föredrag om Svensk Flygtjänst av Jan Forsgren.
  • Fika med bulle båda dagarna både fm och em.

Om du är medlem i IPMS Sverige så får du ett bidrag på 100 kr till deltagande genom att ansöka hos IPMS Sverige kassör Jan Forsgren (OBS ej samma person som Arlanda Flygsamlingar Jan Forsgren). Du kan ju också använda hundralappen som medlemsavgift i IPMS Sverige.

Gemensam lunch på lördagen och middag på Radisson Blu Arlandia Hotel bekostar deltagarna själva. (Det är också möjligt att ta sig till själva flygplatsen och äta där.)

Till Arlanda Flygsamlingar som ligger på Kabinvägen 7 intill Radisson Blu Arlandia Hotel tar du dig enklast och billigast med buss. SL buss via Märsta för att undvika den avgift på 120 kr som tas ut vid av/på-stigning vid Arlanda på pendeltåg. Kommer du med bil finns det gott om p-platser invid lokalen. P-platsen är inhägnad och grinden kommer att låsas under natten.

För övernattning i närhet föreslår vi Jumbostay. Kanske en upplevelse bara det. OBS medlemmar i SFF har 25% rabatt. I omedelbar närhet och lite lyxigare så finns ju Radisson Blu Arlandia Hotel.