Dags för C4-Open 2018

Nu är det dags igen… Tävlingen som ni väntat på – C4-Open!

C4-Open kan stoltsera med en lång, lång obruten rad av tävlingar sedan början av 1990-talet! Helt otroligt! Det finns flera i styrelsen som fortfarande är aktiva som var med från början. C4-Open har under åren som gått haft en otrolig utveckling. Vi har gått från en liten ganska lokal tävling till en som numera är ganska välkänd i flera länder ute i Europa.

Helgen den 27-28 oktober är det dags igen…

… för Skandinaviens trevligaste evenemang för skalamodeller:
C4-Open! Platsen är densamma: Malmö museer, Teknikens- och Sjöfartens Hus.Vi jobbar hårt för att leva upp till mottot att vara ”Scandinavia`s friendliest modelling event”.

Tiderna för öppethållningen under C4-helgen är som följer:
27/10, kl 10 – 17 och 28/10, kl 10 – 17.

Årets temaklass för 2018 är ”Karikatyrmodeller”

 

Inom denna titel ryms allt från moderna ”Äggmodeller” via ”Lindy Loonies” till ”Rommels Rod”. Denna typ av modeller var populära i början på sjuttiotalet och flera av modellerna från den tiden är nu återutgivna. Genren har blivit populär igen i och med alla de moderna ”Äggmodeller” som ges ut. Här finns alla typer av modeller representerade, figurer, flygplan, bilar, fartyg och stridsvagnar.

Här nedan finns ett par exempel som kan tjäna som inspiration:

SIG:ar – Special Interest Groups 2018

Royal Air Force, RAF 100 år! – SIG

Det finns få flygvapen i världen som fyllt 100 år. I år är det både finska flygvapnet och det brittiska Royal Air Force som passerar 100-strecket. Vår SIG fokuserar på Royal Air Force. Och vi har väl alla något vi kan bidra med till denna sig!? Det är inte bara flyg som platsar här, utan pansarbilar, Shermanstridsvagnar med stridsledare från RAF ombord, räddningsbåtar, vanliga bilar m m. Tor är ”host” för denna SIG i år. Välkommen att anmäla dig och dina alster till: tor.netterby[at]telia.com

Svenskt flyg på C4-Open 2018 – SIG


SIG svenskt flyg kommer även i år att vara på C4-Open 2018. Vi fortsätter som tidigare år. Allt svenskt flyg är välkommet. I år har vi speciellt fokus på JAS 39 Gripen då det är 30 år sedan första flygningen. Välkomna till C4-Open och SIG svenskt flyg!
Rickard är ”host” för denna SIG. Anmäl dig och dina alster till: andersson.aviation[at]gmail.com

Första Världskrigets slut 100 år – SIG

Här vill vi se modeller från hela Första Världskriget, kriget som skulle avsluta alla krig. Vi vill se fartyg, figurer, stridsvagnar och inte minst flygplan. Vi vet att modellerna finns där för vi har sett dom. Anmälan skickar du till Erik Ahlström: bengt.erik.ahlstrom[at]gmail.com

Det kommer hållas tre föredrag på årets C4-Open:

Lördagen den 27 oktober

Föredrag 1: ”Biggles, byggmodeller, uniformer och film…”

Bakom denna titel döljer sig Nicklas Östergren som är flyghistoriker, var med och grundade Forced Landing Collection, driver Uniform Collection AB som arbetar med uniformer på film/TV sedan 25 år. PS. Ni har väl alla sett TV-produktionen ”Tre kärlekar”
som gick på SVT för ganska länge sedan. Nicklas Östergren var med i produktionen av denna Lars Molin-serie.

Föredrag 2: Att tillverka plastmodeller.

Petr Herrmann från Special Hobby håller föredrag om tekniken vid tillverkning av plastmodeller. OBS! Endast på Tyska. Svensk tolk finns.

Söndagen den 28 oktober

Föredrag: ”Det skånska Flygvapnet”
Sven Scheiderbauer är välkänd i flyghistoriska kretsar. Han är bördig från Lund och var tidigare officer i svenska Flygvapnet.
Sven har tidigare varit chef för Flygvapenmuseum i Linköpning. Efter tiden som chef för FVM flyttade han till Norge och tog över chefskapet för Norsk Luftfartsmuseum i Bodö. Sven är även medlem i Svensk Flyghistorisk Förening sedan många år och är tillika hedersmedlem i föreningen. Sven kommer att kåsera om ”Det skånska Flygvapnet” på årets C4-Open.

VÄLKOMNA till C4-Open 2018!
CU@C4 2018!

Våra sponsorer (så här långt) till årets C4-Open.

Årets handlare på C4-Open:

Model-Craft
Hobby Importen
Minimodeller
Alfa Hobby
Stenvalls
Canfora Grafisk form & förlag
Ängelholms Flygmuseum
Centura Publishing
Dinominhobby
Special Hobby
Zoltan Toth från Ungern
SBS
AIMS
RP Toolz
Paper Panzers Productions
Vi har ett fantastiskt internationellt startfält med flertalet utländska handlare. Och det är vi oerhört stolta över! 🙂

Årets föreningar på C4-Open:

Svensk Flyghistorisk Förening/SFF-Skåne
IPMS Uppsala
Malmö Modellbåtsklubb
IPMS Sydost
IPMS Göteborg
IPMS-Stockholm
IPMS Sverige