C4-Open 2023

Trenden med ett vikande antal juniorer tycks ha vänt då det vid årets C4-Open deltog 8 juniorer. Glädjande är också att det var flera flickor i juniorgruppen och kvinnor i tävlingen. Då undertecknad ofta både ska representera IPMS Stockholm och IPMS Sverige kan det bli lite svårt med val av tröja. Den här gången blev det IPMS Stockholms tröja som åkte på under söndagens prisutdelning.

Vill du läsa mer om hela C4-Open arrangemanget i Malmö så finns det ett inlägg på IPMS Stockholm webb. Och bilder på alla fina modeller ur de olika klasserna finns det gott om på nätets media.

C4-Open har priser som byggsatser, böcker, mm från tävlingens sponsorer vilket innebär att det delas ut byggsatser till alla deltagande juniorer. Oaktat detta så har IPMS Sverige valt att dela ut sitt juniorpris med diplom till alla deltagande juniorer. Vi sagt att en junior inte kan få med sig för många byggsatser hem. Passar de inte kanske de byter eller ger bort till kompis som kan bli intresserad av hobbyn.

Föredömligt så sker prisutdelningen till juniorerna först vid prisutdelningsceremonin. Vid årets C4-Open tror jag tom att det var kortaste tiden nånsin då allt var avklarat på 50 minuter. Och detta med många specialpriser där de utdelande gärna vill ge motiveringen till att just den modellen ska få ett pris. Något som inte behövs för IPMS Sveriges juniorpris då alla deltagande får diplom och pris.

Jag uppfattar det som att juniorerna var både nöjda och glada när de gick av scenen och vi hade uppfyllt IPMS Sveriges syfte med juniorpriset.

 

  

 

Bildgalleri med alla bidrag i juniorklassen