SM i Modellbygge 2022

Arrangörerna av Modellexpo 08-Open som inkluderade SM i Modellbygge 2022 fick under årets inledning leva i stor ovisshet huruvida smittspridningen skulle omintetgöra årets event. Lägg till detta oklarhet om hyra av skolans matsal för handlarna och dålig anslutning av funktionärer gjorde att glädjen blev desto större när bitarna föll på plats och arbetsutskottet kunde fatta beslut att genomföra 08-Open i Skytteholmsskolan.

Regelverket för SM i Modellbygge är säkert känt av många äldre tävlingsorienterade modellbyggare men tål att upprepas för nytillkomna. SM i modellbygge är en tävling som är öppen för alla oavsett medlemskap i IPMS-förening eller medborgarskap.
Tävlingen arrangeras som en del av en befintlig tävling (f.n. 08-Open, AIM, C4-Open), och med en egen prisutdelning. SM i modellbygge ska inte påverka regler och liknande hos det arrangemang som är värd utan komplettera detta för IPMS Sveriges ändamål.
Varje modell kan vinna SM endast en gång, men självklart delta vid värdarrangemangen ändå.

SM i modellbygge har följande 8 kategorier och det koras bara en vinnare i varje kategori som får guldmedalj:
– Civila fordon
– Diorama/Vignette
– Fartyg
– Figurer
– Flyg
– Junior
– Militära fordon
– Övriga objekt

Vinnarna i SM i Modellbygge 2022 blev:

Civila fordon, Themis Chatziantonis, Kawasaki Ninja ZX-RR

Diorama/Vignette, Fredrik Håkansson, Sleepyhead

Fartyg, Anders Edblad, M.A.S. 563

Figurer, Magnus Fagerberg, Artilleryman of the revolution

Flyg, Fredrik Almlöf, Armstrong Whitworth F.K.8 Queenie

Junior, Albin Hedberg, J26 på F16

Militära fordon, Alexander Fredriksson, M1070 & M1000 w/D9R

Övrigt, Lasse Enfjord, Tie Fighter

 

I skrivande stund saknar webbredaktören bilder på de 8 vinnande modellerna så håll till godo med bilder på några glada vinnare från prisutdelningen. (Red anm. Vi får nog leva med att det saknas bilder på vinnarna i detta inlägg.)