GGG 2022 Borensberg

Efter två års uppehåll kunde Grevens Glue Galore traditionsenligt hållas första lördagen i juli. Tävlingen som initialt var en tävling för enbart skalamodeller med bilar har med åren breddats till att omfatta alla typer av plastmodeller. Modellerna delades i år upp i 16 olika klasser och i varje klass delas det ut guld, silver och bronspris. Bedömningen av modellerna görs av de tävlande deltagarna med personliga röstsedlar.

I år slogs det flera rekord med 103 utställare som hade tagit med sig 708 modeller. Ett mindre antal modeller deltog utom tävlan. För den köpsugne så var det 23 handlare på plats. Bilmodeller och tillbehör till dessa dominerar handlarutbudet, men det går att göra fynd även med andra modelltyper. Undertecknad hittade en landstigningsbåt bland alla bilmodeller.

En av IPMS Sveriges målsättningar är att stimulera barn och ungdom att intressera sig för skalamodellhobbyn. Föreningen kunde nu för tredje gången efter introduktionen dela ut pris till de deltagande juniorerna. Juniorklassen på GGG representerades detta år bara av två deltagare. Det var enkelt att hitta modeller ur aktuell genre till prisutdelningen.

  

  

Hela GGG är ett mycket trevligt och väl arrangerat modellevent som drivs av de två eldsjälarna Claes och Elin Beck-Friis tillsammans  med många lokala medhjälpare. Ett STORT TACK från IPMS Sverige.

Vill du veta mer om GGG 2022 så har Anders Edblad gjort ett reportage på IPMS Stockholms hemsida.
Nedan får du ett litet galleri av ”slumpmässigt” utvalda bilder.